Noi criterii pentru acordarea GRADATIEI DE MERIT


Ministerul Educatiei va schimba filozofia de acordare a gradatiilor de merit

Secretarul de stat în Ministerul Educatiei Oana Badea sustine ca ministerul va schimba filozofia de acordare a gradatiilor de merit pentru profesori, astfel încât solicitantii vor trebui sa propuna un proiect pe grupuri de elevi care vor fi urmarite în evolutie de la an la an.

Oana Badea a declarat, sâmbata, la Alba Iulia, ca Ministerul Educatiei a pornit în schimbarea metodologiei de la principiul ca "gradatia de merit este un bun câstigat si corect pentru cadrele didactice", transmite corespondentul MEDIAFAX.

catel"În acest interval de timp, din 1997 începând, dupa aprobarea statutului cadrelor didactice, a intervenit o rutina care a facut din obtinerea gradatiei de merit un scop în sine si a început putin sa se rupa activitatea care conducea la obtinerea acestui beneficiu de munca directa cu clasa de elevi. Ce am facut noi în acest an cu sindicatele, carora le multumesc pentru felul în care au colaborat cu ministerul, a fost sa legam obiectivele majore prin care sistemul de învatamânt este evaluat, spre exemplu de parasirea timpurie a educatiei, abandon scolar, vorbim de obiectivele pe care Europa le urmareste la sistemele de învatamânt, pe care le-am luat ca repere si la activitatea didactica. Pentru ca daca toate cadrele didactice de performanta pâna la urma vor fi apreciate ca atare în baza acestor indicatori, înseamna ca sistemul meu va produce niste cresteri calitative", a spus Oana Badea.

Badea a spus ca filozofia de acordare a gradatiei de merit a fost practic complet schimbata.


Potrivit sursei citate, în acordarea acestei gradatii foarte mult va conta monitorizarea pe care directorul de unitate de învatamânt o va face atunci când un cadru didactic îsi exprima dorinta ca peste patru ani sa primeasca gradatie de merit.

"Adica nu constatam peste patru ani ca a facut cineva niste activitati, cineva ne propune un proiect major cu grupuri de elevi pe care le urmarim în evolutia lor de la an la an si în sfârsit recompensam o performanta. Aceasta este ideea gradatiei de merit dupa noua metodologie", a spus secretarul de stat Oana Badea.

La Alba Iulia, se desfasoara, sâmbata si duminica, consfatuirea nationala a inspectorilor scolari generali din întreaga tara.

La întâlnire participa, pe lânga sefii inspectoratelor scolare, si reprezentantii Ministerului Educatiei, printre care secretarul de stat pentru învatamântul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

La întâlnirea de la Alba Iulia este asteptat sa participe la o parte din discutii si dezbateri si ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame