Licenta din septembrie de la Spiru Haret a fost suspendata



Absolventii învatamântului la distanta neautorizat de la Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit sa sustina din nou examenul de licenta în perioada 15 -30 septembrie. Ministerul Educatiei si USH nu au reusit însa sa ajunga la un acord privind conditiile de desfasurare a acestui examen. În consecinta, licenta a fost suspendata pâna la un termen înca necunoscut. Între timp, aproximativ 15.000 de absolventi ramân cu diplomele nerecunoscute.

"Examenul de licenta trebuia sa se dea în perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate.
Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universitatii cu rang de suspendare a examenului pâna când o sa apara un act normativ din partea Ministerului Educatiei, un document juridic ferm, din care sa rezulte conditiile clare de desfasurare a examenului", a declarat pentru REALITATEA.NET, purtatorul de cuvânt al Universitatii Spiru Haret, Corneliu Toader.

spiru haretÎn acest moment, Universitatea Spiru Haret asteapta acest document care trebuie "sa fie concret, ca sa nu mai existe riscul de a face asemenea demersuri, care au venit dintr-o pozitie de sprijin a absolventilor nostri care au "beneficiat" de atuuri negative, când au fost scosi din concursurile de titularizare, secundariat sau definitivat", a completat oficialul.

În întâmpinarea absolventilor de la Spiru Haret, conducerea institutiei de învatamânt a hotarât reorganizarea examenului de licenta, iar pentru asta s-a cerut acordul Ministerului. VEZI SPECIALIZARILE SI PROMOTIILE AFECTATE

"La vremea respectiva, temeiurile juridice nu erau foarte limpede clarificate. În conditiile acestea, negocierile pe conditiile impuse de Ministerul Educatiei au continuat în timpul verii", a conchis Corneliu Toader. Negocierile nu au avut însa pâna acum niciun rezultat. Universitatea a scos si de pe site-ul institutiei anuntul privind ''relicentierea'' din septembrie a absolventilor.

De partea Ministerului Educatiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru REALITATEA.NET amânarea examenului de licenta de la Spiru Haret si a explicat ca în prezent se cauta o solutie legala "care sa puna punct acestei discutii si care sa fie inatacabila nici de catre Ministeru, nici de catre Spiru Haret sau alte persoane din afara. Se discuta între juristii celor doua institutii care este cea mai buna solutie pentru intrarea în deplina legalitate".

Oficialul a precizat ca ideea cu sesiune din septembrie a fost a celor de la Spiru Haret, dar ca perioada de examinare 15-30 septembrie nu a fost stabilita concret.

"Ideea de organizare a sesiunii poate sa fie mentinuta sau retrasa de Spiru Haret, în ideea ca vor gasi o alta solutie. Spiru Haret a înaintat o cerere Ministerului Educatiei de a organiza o noua sesiune care sa duca la recunoasterea diplomelor. Ministerul Educatiei nu are niciun interes în aceasta disputa,  nici sa faca alta sesiune, nici sa nu o faca. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret sa intre în legalitate.", a completat Tudorel Urian.

Conditiile de Ministerul Educatiei pentru examenul de licenta de la Spiru Haret

Ministerul Educatiei a acceptat cererea de sustinere a examenului de licenta de catre cei aproximativ 15.000 de absolventi ai unor forme de învatamânt neautorizate, însa doar în anumite conditii.

1. Sa comunice Ministerului tabelul nominal al persoanelor care vor sustine examenul de licenta

2. Sa comunice lista comisiilor de licenta, lista profesorilor si conferentialilor universitari propusi de institutie dintre cadrele proprii, în vederea completarii acesteia cu reprezentantii ministerului

3. Sa organizeze examenul de licenta în locatiile avizate de ARACIS în acest sens

4. Sa comunice Ministerului Educatiei programarea examenelor de licenta, locatiile în care se vor desfasura, salile, datele de organizare.

5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenta directa si nemijlocita a candidatului în fata comisie

6. Sa faciliteze accesul mass media la organizarea si desfasurarea examenului de licenta, în vederea asigurarii transparentei pentru realizarea unei corecte informari a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fara a-i perturba pe participanti.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame