Funeriu isi aduce fiica sa studieze in tara


Funeriu: Fiica mea va veni la scoala în România

Ministrul Educatiei a vorbit duminica, la REALITATEA TV, despre începutul noului an scolar.



Pe fondul unei discutii privind calitatea învatamântului românesc si a starii proaste a scolilor din România, ministrul Educatiei a raspuns unei aluzii formulate de politologul Cristian Pârvulescu privitoare despre copilul ministrului care e la scoala în Franta. Funeriu a amintit ca în momentul în care a primit portofoliul Educatiei el însusi locuia în Franta. "Daca situatia de familie mi-ar fi permis-o, copilul meu ar fi venit la scoala în România înca de anul acesta. Fiica mea începuse clasa întâi, ce fel de parinte ar fi schimbat scoala copilului? Fiica mea va veni la scoala în România", a spus Daniel Funeriu.

Petru Daniel FUNERIUÎn alta ordine de idei, ministrul a dat asigurari ca profesorii nu vor fi pusi în situatia de a-si lua concediu fara plata în 2011 si ca "anul scolar se va desfasura perfect normal".

Vorbind despre salarizarea cadrelor didactice, Funeriu a spus ca "exista o problema". "Eu cred ca nimeni în România nu a spus ca profesorii ar fi corect rasplatiti. Marea problema a salarizarii este intrarea în sistem. Acolo sunt cele mai mari probleme fata de ce ar trebui profesorii sa primeasca", a aratat ministrul, asigurând ca aceasta chestiune va fi rezolvata prin noile grile de salarizare ce vor fi impuse prin legea salarizarii unitare.

Funeriu a subliniat si disparitatile salariale din mediul universitar,
învinuindu-i pe parlamentarii-profesori ca au consacrat prin legislatie aceasta stare de fapt. "În Parlamentul României, profesorii universitari sunt foarte bine reprezentati si si-au marit salariile, lasându-i de izbeliste pe cei care intra în sistem. E o inechitate pe care noi încercam sa o rezolvam", a promis ministrul.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame