Cangurul Lingvist in anul scolar 2010- 2011


Începe o noua editie a concursului Cangurul Lingvist,

sectiunea franceza-spaniola



      Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma invita toti elevii claselor III-XII, pasionati de studiul limbilor straine, la cea de-a VI-a editie a concursului Cangurul Lingvist, sectiunea franceza – spaniola. Câstigatorii acestei editii vor  primi ca premii excursii si tabere în strainatate si în tara.

      Competitia este organizata în colaborare cu  Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii în Educatie, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Serviciilor Culturale ale Ambasadei Frantei, Organizatiei Internationale a Francofoniei, Delegatiei Wallonie-Bruxelles, Ambasadei Canadei, Ambasadei Elvetiei, Ambasadei Spaniei si al Institutului Cervantes.

cangurul      Cangurul Lingvist, sectiunea franceza-spaniola, este o initiativa a F.I.E.S. din 2005 care le ofera elevilor posibilitatea de a-si testa cunostintele de limba, cultura si civilizatie. Subiectele, grupate pe niveluri  de învatamânt (III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII), contin 50 de întrebari cu grade diferite de dificultate, dintre care participantii trebuie sa raspunda la cel mult 40 de întrebari, la alegere. Concurentii care au obtinut la prima etapa a concursului cele mai mari punctaje, vor participa la o proba de baraj în urma carei vor fi desemnati câstigatorii la nivel national. Acestia vor primi ca premii câte un loc într-o excursie sau tabara în strainatate si în România, plus pachete cu carti si premii surpriza din partea sponsorilor.


      La editia de anul trecut, au participat 39.0000 de elevi din 1.000 de scoli. Laureatii au fost premiati cu excursii si tabere în Grecia, Croatia si Italia sau cu locuri în Tabara Internationala Cangurul de la Poiana Pinului, jdetul Buzau.

      Pentru anul scolar 2010-2011, elevii se pot înscrie la concurs în scoala  în perioada 20 septembrie - 22 octombrie 2010, competitia urmând sa aiba loc în data de 12 noiembrie 2010.

      Informatii suplimentare pot fi obtinute telefonic la 021.243.40.35, 021.243.40.36, 031.402.52.25 sau pe site-ul www.cangurul.ro.

Vezi planificarea celorlalte concursuri CANGURUL organizate in anul scolar 2010-2011.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame