Vand manuale second-hand... astept provincia!


Elev în România: Vând manuale second-hand la 15 lei bucata

Elevii de liceu din anii terminali pot cumpara manuale la pret redus, sâmbata si duminica, din Parcul Obor, acolo unde asa-numitul Parlament al Tinerilor din sectorul 2 organizeaza un „Târg de manuale".
Pe aleile parcului din fata primariei vor fi amenajate 20 de standuri special pentru acest eveniment. Numai elevii de clasele a XI-a si a-XII-a din cele 22 de licee din sector vor putea sa vânda manuale, însa cartile sunt destinate oricarui licean din Capitala. „Manualele sunt gratuite numai în primii doi ani de liceu. Din clasa a XI-a elevii trebuie sa si le cumpere. Iar preturile pentru un manual de limba româna, matematica si istorie sunt de cel putin 30 de lei în parte. La târgul nostru, acestea se vor vinde cam la jumatate, negociabil", spune primarul Parlamentului Tinerilor, Alexandra Dobre, eleva în clasa a XII-a.

one way„Lasam manualele la 15 lei"

Ea precizeaza ca, daca fiecare elev de anul trei sau patru si-ar cumpara din librarii manuale pentru fiecare materie, ar trebui sa plateasca cel putin 300 de lei. „Totusi, profesorii nu te obliga sa ai toate manualele. La materii precum Educatia pentru sanatate sunt de ajuns cursurile de la clasa", mentioneaza ­Alexandra, al treilea lider din istoria de sase ani a Parlamentului Tinerilor, organizatie înfiintata ca o directie în cadrul Primariei Sectorului 2. „Târgul de manuale" este la a doua editie. Va fi deschis între orele 9.00 si 16.00. „Vreau sa fac o precizare: Parlamentul Tinerilor nu obtine absolut nici un ban din urma acestui eveniment. Elevii vin si îsi vând cartile cu cât cred si toti banii îi pastreaza ei. Oricum, un manual de 30 de lei nu îl vor da cu mult mai mult de 15 lei", conchide Alexandra Dobre.

 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame