Guvernul câstiga la CCR: Legea educatiei poate fi adoptata prin asumarea raspunderii


Judecatorii Curtii Constitutionale au admis sesizarea premierului de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala si au decis ca acesta poate fi transat prin continuarea procedurii de asumare pe legea educatiei.

Guvernul primeste o mâna de ajutor din partea Curtii Constitutionale. În conditiile în care UDMR ameninta cu iesirea de la guvernare în cazul în care legea educatiei nu trecea de Parlament – si avea sanse putine sa o faca, Curtea Constitutionala a admis cererea premierului Emil Boc de a constata conflictul juridic de natura constitutionala între Parlament si Executiv si implicit sa permita continuarea procedurii de angajare a raspunderii pe legea educatiei.

"În urma deliberarilor, Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala între Guvern si Parlament, generat de refuzul Parlamentului de a dezbate motiunea de cenzura depusa de opozitia parlamentara, dezbatere care, odata declansata, tinând seama de prevederile Constitutiei, nu poate fi oprita", se arata în comunicatul CCR.

camera deputatilorÎn aceste conditii e de asteptat ca Parlamentul sa discute motiunea de cenzura depusa de Opozitie.  Totodata, Puterea scapa astfel si de grija modificarilor suferite de legea educatiei în comisia de la Senat.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame