Impozitarea meditatiilor


Profesorii sunt obligati de Fisc sa-si declare veniturile din meditatii.

Fiscul obliga dascalii sa-si declare veniturile din meditatii. Primii vizati au fost profesorii din Arad care au primit o circulara potrivit careia trebuie sa declare pe proprie raspundere veniturile încasate în timpul liber.

Profesorii din Arad care fac meditatii cu elevii sunt nevoiti sa îsi declare veniturile, potrivit unei solicitari primite de la Fisc.

"Fiscul aradean este în permanenta cautare de resurse noi pentru bugetul general consolidat al statului. Îi rugam sa ne comunice lista cadrelor didactice care desfasoara activitati platite în programul after school, orarul si locul de desfasurare", a declarat Calin Arusti, purtatorul de cuvânt al Directiei de Finante Arad.

"Noi avem obligatia sa solicitam aceste date, tine de relatia noastra cu unitatile scolare", a declarat Laura Putnic, purtator de cuvânt ISJ Arad.
Profesorii sunt revoltati. Ei spun ca oricum au salariile mici. Dascalii spun ca daca nu ar avea nevoie de fiecare ban nu ar face meditatii dupa program.

Photobucket "Suntem înregistrati la finante, platim impozit. Nu întelegem de ce trebuie în plus alte situati si declaratii ca sa fie verificati. Ni se pare un abuz aceasta cerere de a semna declaratii", a spus o profesoara

"Un abuz si o presiune. Colegii nu sunt de acord în totalitate. Cei care realizeaza venituri deja le-am declarat fiscului aradean. Ma întreb doar de ce doar la nivelul Aradului se cer aceste situatii", a declarat Danut Ienasescu, lider sindical FSLI Arad.

Pâna acum doar cei din Arad au primit  acesta notificare dar surse din sindicate spun ca e o chestiune de timp pâna când si profesorii din alte judete vor fi anuntati.

Dascalii care nu completeaza declaratiile si încaseaza venituri nedeclarate risca amenzi de o mie de lei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame