Modificari importante - Olimpiada de Matematica 2011 - Etapa pe sector


Scolile bucurestene au primit cu putin timp in urma, o informare din partea INSPECTORATULUI SCOLAR AL MUNICIPIULUI BUCURESTI, cu urmatorul continut:

Nr.de înregistrare ISMB: 705/17.01.2011



       Catre unitatile de învatamânt preuniversitar, de stat si particulare din Municipiul Bucuresti.

        În atentia directorilor, responsabililor comisiilor metodice - matematica (gimnaziu si liceu)

        Spre informarea tuturor cadrelor didactice si elevilor calificati pentru etapa pe sector a Olimpiadei de matematica


informare         Pentru buna organizare si desfasurare a Etapei pe sector a Olimpiadei de Matematica din 12 februarie 2010, facem urmatoarele precizari asumate în Sedinta cu profesorii metodisti la disciplina matematica, din data de 17.01.2011:


        1.        Pe site-ul www.ismb.edu.ro, la sectiunea EXAMENE, se vor afla postate: limitarile programelor de olimpiada pentru etapa pe sector, pentru fiecare clasa; centrele de concurs, calendarul competitional pe specialitate, la nivelul MECTS, pe anul scolar 2010-2001.

        2.        La nivelul fiecarei clase la care se desfasoara competitia (V-XII), proba de concurs este proba scrisa, formata din 4 subiecte, fiecare subiect având un punctaj de 7 puncte. Nu se vor acorda puncte din oficiu. Punctajul maxim total este de 28 de puncte.

        3.        Beneficiind de sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din România, Filiala Bucuresti, se vor acorda distinctii (premii si mentiuni) pentru toti elevii participanti care obtin cel putin 14 puncte.

        4.        O conditie necesara de calificare la etapa pe municipiul Bucuresti o reprezinta obtinerea a cel putin 14 puncte, dar punctajul minim final de calificare va fi determinat de nivelul de performanta obtinut pe fiecare clasa, astfel încât sa asigure o reprezentare semnificativa si de calitate la concurs la etapa pe municipiu.

        5.        Structura subiectelor pentru fiecare clasa: o problema la nivelul programei scolare; o problema din colectia Gazeta Matematica, pe anul 2010; doua probleme la nivelul programei de olimpiada.

        6.        Durata probei scrise: pentru clasele V-VI - 2 ore; pentru clasele VII-XII - 3 ore.

        7.        Elevii se vor prezenta la centrele de concur în intervalul orar 09:15 - 09:45, având asupra lor documente de identitate (carnet de elev sau BI/CI/pasaport);


                  În vederea asigurarii optimului resursei umane la aceasta competitie, reamintim scolilor participante ca lista cu elevii calificati va fi trimisa pri fax, cu confirmare de primire, catre secretariatele unitatilor de învatamânt organizatoare, pâna pe data de 28 ianuarie 2011,conform precizarilor din anuntul anterior, continând si numele cadrelor didactice care vor participa ca supraveghetori sau evaluatori. Lista va fi semnata de director si va avea aplicata stampila unitatii de învatamânt.


                  De asemenea, tinând cont ca printre criteriile de evaluare a calitatii în educatie, pentru compartimentele didactice se regaseste si acela al participarii/implicarii membrilor catedrelor în activitati de formare si dezvoltare profesionala, consideram ca participarea cadrelor didactice la desfasurarea/evaluarea olimpiadelor scolare se încadreaza la acest criteriu, astfel încât invitam scolile care nu au elevi calificati sa sprijine unitatile organizatoare cu profesori supraveghetori/evaluatori.


                  În acelasi context,având în vedere ca unul din aspectele urmarite a fi evaluate în cadrul inspectiilor pentru înscrierea/obtinerea definitivatului/gradelor didactice este acela al participarii la activitati de specialitate, recomandam tuturor profesorilor înscrisi la grade didactice  sa participe la activitati conexe olimiadelor scolare.


        8.        Cadrele didactice pentru supraveghere se vor prezenta între orele 08:45 - 09:00.

        9.        Cadrele didactice pentru evaluarea lucrarilor se vor prezenta astfel: la centrele pentru clasele V-VI, începând cu orele 12:30; la centrele pentru clasele VII-VIII sau IX-XII, incepând cu orele 13:30.


Inspector Scolar General,                                               Inspector Scolar de Specialitate,

Cristian ALEXANDRESCU                                                 Gabriel Vrînceanu

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame