Înscriere B A C A L A U R E A T 2011


Au început înscrierile la Bacalaureat.

        Înscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat au început încep luni 23 mai 2011 si se vor încheia la 27 mai 2011, urmând ca proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, sa fie sustinuta în perioada 6-8 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

        Absolventii clasei a XII-a care vor sustine examenul de bacalaureat în prima sesiune de anul acesta trebuie sa depuna la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit o fisa tip informatizata de înscriere.

        La Bacalaureat se pot înscrie atât candidatii din seria curenta, cât si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul. Potrivit metodologiei de desfasurare a examenului, candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare organizate începând cu 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie sa prezinte la înscriere o adeverinta, eliberata de unitatea de învatamânt absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat în sesiunile mentionate.

        Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, se va desfasura în intervalul 8-10 iunie.

        Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula între 13 si 17 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala, va avea loc în perioada 20-23 iunie.

        La 27 iunie vor începe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 27 iunie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura româna, iar la 28 iunie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 29 iunie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere, va avea loc la 1 iulie.

        Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate la 3 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 4 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 8 iulie.

        Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, iar înscrierile se fac în intervalul 11-15 iulie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame