Personalul didactic auxiliar nu va mai beneficia de gradatia de merit din 2012


        Personalul didactic auxiliar din învatamânt nu va mai beneficia, începând cu 2012, de gradatia de merit, care reprezinta 25% din salariul de baza, potrivit metodologiei care reglementeaza acordarea acestui drept, criticata de sindicalisti.

        "Consideram ca este o discriminare si o lipsa de recunoastere a importantei pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învatamânt. Gradatia de merit se acorda pentru activitatea deosebita, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însa pentru colegii nostri sumele primite în plus înseamna foarte mult. Din pacate, Ministerul Educatiei continua sa îsi bata joc de angajatii din învatamânt", a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Simion Hancescu.

        Sindicalistii spun ca au facut deja demersuri catre Comisia pentru Învatamânt, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, pentru modificarea actului normativ prin care personalul didactic auxiliar nu mai beneficiaza de gradatia de merit.

        Aceasta masura ar urma sa afecteze circa 17.000 de angajati ai unitatilor de învatamânt, reprezentând personalul didactic auxiliar, respectiv: bibliotecari, laboranti, informaticieni, secretari, potrivit FSLI.

        Potrivit sindicalistilor, salariul de baza al unui bibliotecar este de 940 de lei, iar daca ar primi gradatia de merit, acesta ar ajunge la 1.175 de lei. Salariul unui informatician ar creste de la 992 de lei la 1.240 de lei, cel al unui laborant ar creste de la 899 de lei la 1.123 de lei, iar salariul unui secretar ar ajunge se la 964 de lei la 1.205 lei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame