Telverde pentru informatii privind clasa pregatitoare si clasa I


        Fiecare judet are, începând de marti, o linie gratuita Telverde 0 800 816 ABC pentru informatii referitoare la înscrierea în clasa pregatitoare si în clasa I din anul scolar 2012-2013, a declarat, luni, pentru Mediafax ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.


        Potrivit ministrului, ABC reprezinta indicativul judetului, de exemplu pentru Timis fiind 0 800 816 256, pentru Arad 0 800 816 257 si pentru Bucuresti 0 800 816 021. Linia este deschisa de luni pâna vineri, între orele 9.00 si 17.00.

        "Fiecare parinte este important pentru noi si fiecare copil este important pentru noi. Fiecare are problema lui, individuala, cazul unuia nu seamana cu al altuia, de aceea îi invit pe parinti sa sune cu încredere la Telverde din judetul lor, astfel încât sa le dam parintilor o informatie relevanta pentru cazul lor concret. Informatiile pe care parintii le primesc pe aceasta cale precum si informatiile pe care le va primi fiecare în parte, în scris, sunt informatiile corecte, orice alta informatie este zvonistica daca nu este confirmata astfel", a spus ministrul Daniel Funeriu.

        Inspectorii generali vor fi evaluati în functie de modul în care vor comunica cu parintii, astfel încât acestia sa fie bine informati cu privire la clasa pregatitoare si la clasa I.

        "Elemente importante ale evaluarii inspectorilor generali vizeaza dialogul cu parintii si modul în care solutioneaza problemele concrete ale acestora. Este datoria fiecaruia sa fie proactiv si permanent în ascultarea nevoilor parintilor.

        Fiecare angajat din educatie trebuie sa înteleaga ca pentru un parinte nimic nu este mai important decât educatia copilului sau si de aceea trebuie sa mergem zilnic catre dialogul cu parintii", a mai spus ministrul Funeriu.

        Ministerul Educatiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregatitoare, în care prezenta este obligatorie, copiii învata jucându-se si nu vor fi note sau calificative.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame