Vacanta prelungita de 1 Mai: 30 APRILIE, zi libera


        Marti se vor lua toate masurile pentru ca ziua de luni, 30 aprilie, sa fie declarata zi libera, a spus premierul Mihai Razvan Ungureanu, duminica, aflat într-o vizita pe autostrada Bucuresti-Ploiesti.

        Guvernul va aproba, marti, hotarârea prin care 30 aprilie va deveni zi libera. Anuntul a fost facut chiar de premierul Mihai Razvan Ungureanu.

        "Intentia noastra este ca ziua de 30 aprilie sa fie declarata zi libera. Am discutat-o în sedinta de guvern de la începutul acestei saptamâni. Cel mai probabil marti vom face demersul legal pentru ca acest lucru sa se întâmple: ziua de luni, zi lucratoare, sa fie declarata zi nelucratoare si sa poata fi recuperata pe baza unei zile de sâmbata, în luna care urmeaza", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

        Bugetarii sunt liberi marti, 1 mai, si, daca nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

        Purtatrul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, ca Executivul în calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucratoare, propunere "cald îmbratisata" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere între sfârsitul saptamânii viitoare si l Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru sustinerea turismului românesc.

        "E o propunere care probabil va fi asumata de Guvern. E cald îmbratisata de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru sustinerea turismului local si evident ca Guvernul ia în calcul aceasta optiune", a spus Suciu, citat de MEDIAFAX. 

        Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti români vor merge pe litoral în minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame