Anul scolar viitor, mai lung si cu trei saptamâni de vacanta de iarna


        Anul scolar 2012-2013 va avea 178 de zile de scoala, cu una în plus fata de 2011-2012, trei saptamâni pentru vacanta de iarna, doua de primavara, una în 29 octombrie - 4 noiembrie pentru învatamântul primar si "Scoala altfel", a anuntat, marti, secretarul de stat în Ministerul Educatiei Oana Badea.

        "Vacanta de iarna va avea trei saptamâni, iar vacanta de primavara doua. În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie va fi vacanta pentru copiii din învatamântul primar. De asemenea, se pastreaza saptamâna "Scoala altfel", organizata în intervalul 1-5 aprilie", a declarat secretarul de stat Oana Badea, într-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

        Debutul anului scolar în România este la fel ca în alte 23 de state, respectiv în intervalul 1-15 septembrie. În noua state cursurile încep înainte de 1 septembrie, iar în trei, dupa 15 septembrie, a precizat Oana Badea.

        Secretarul de stat a mai spus ca media zilelor de scoala este în majoritatea tarile de peste 185 de zile, în România ramânând la 178 din cauza curriculei extrem de stufoase.

        "Extinderea zilelor de scolarizare nu este oportuna imediat", a adaugat secretarul de stat, precizând ca elevi români au 80 de zile de vacanta, media în alte tari fiind de 72.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame