Miercuri, 9 mai 2012, zi libera pentru elevii bucuresteni


Elevii bucuresteni vor sta acasa in ziua finalei Europa League

Elevii bucuresteni vor avea liber pe 9 mai, in ziua in care se va desfasura in Capitala finala UEFA Europa League. Anuntul a fost facut de ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, vineri.

Dumitrescu a declarat ca si-a dat acordul de principiu ca elevii din Bucuresti sa fie liberi pe 9 mai. Potrivit Agerpres, acest lucru ar fi valabil numai daca Guvernul propus de USL ar urma sa fie investit luni.

"Mi-am exprimat acordul de principiu si la momentul la care vom depasi votul de incredere al Parlamentului, daca aspectele formale nu vor fi fost rezolvate de actualul ministru in functiune, imi asum eu si aceasta chestiune", a precizat ministrul desemnat al Educatiei, adaugand ca a fost contactata telefonic de primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, pentru a lamuri aceasta situatie.

La randul sau, ministrul Educatiei, Catalin Baba, anuntase vineri ca, in urma unei discutii cu Sorin Oprescu, si-a dat acordul ca elevii din Capitala sa ramana acasa pe 9 mai. Baba a explicat ca prezenta in oras a peste 50.000 de microbisti ar urma sa bulverseze activitatea scolara.

Potrivit NewsIn, Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au decis ca unitatile de invatamant din Capitala sa nu sustina cursuri pe 9 mai, cand va avea loc finala UEFA Europa League. Precizarile au fost facute de reprezentantii Ministerului Educatiei.

Cursurile ar urma sa fie recuperate in alta zi, dupa ce Primaria Capitalei solicitase, vineri, ca ziua de 9 mai sa fie declarata zi libera pentru toate unitatile de invatamant din Bucuresti.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame