Victor Ponta: CLASA PREGATITOARE ar putea fi DESFIINTATA din 2013


Victor Ponta: CLASA PREGĂTITOARE ar putea fi DESFIINŢATĂ din 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că înscrierile la clasa pregătitoare nu vor fi anulate, deşi Guvernul se gândea la o astfel de decizie. Clasa pregătitoare va fi desfiinţată, probabil, începând cu anul şcolar 2013-2014, a dat de înţeles premierul.

"Am analizat în primul rând, la momentul la care a fost învestit noul guvern, dacă puteam să luăm măsura anulării înscrierii în clasa pregătitoare. Înscrierile începuseră deja şi prejudiciile anulării în acest moment ar fi fost mult mai mari decât cele referitoare la continuare. Dacă de la anul vom păstra sau nu clasa pregătitoare, asta e o decizie pe care o vom lua în urma unei analize mai serioase. Opţiunea noastră a fost că era bine să nu se facă. Din momentul în care s-a făcut, prejudiciul era mult mai mare pentru copii şi părinţi", a spus Victor Ponta, într-o conferinţă de la Ministerul Educaţiei.

În urmă cu o săptămână, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, consideră că trebuie făcută o analiză clară a clasei pregătitoare. Ea a declarat, la o întâlnire cu profesorii din Satu Mare, că nu i-a plăcut modul în care a fost organizată clasa pregătitoare, acest demers bulversând, în opinia sa, viaţa a 230.000 de copii şi a părinţilor acestora.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame