Se schimba iar Legea Educatiei: Clasa a IX-a revine în liceu


        Clasa a IX-a va ramâne la liceu, fara a mai fi transferata la gimnaziu, asa cum prevede Legea Educatiei conceputa de fostul ministru, Daniel Funeriu.  De asemenea, s-a modificat si prevederea care obliga învatatorii sa aiba studii superioare

        Haos în învatamânt. Clasa a IX-a va ramâne la liceu, fara a mai fi transferata la gimnaziu, asa cum prevedea Legea Educatiei conceputa de fostul ministru, Daniel Funeriu.


        "Sunt lucruri care perturba sistemul, iar una dintre masuri care nu e în Ordonanta numarul 92 e problema clasei a IX-a, Daca ar fi mutata la scolile generale, am avea cu 25% mai putine spatii în licee, iar în Gimnaziu am avea o supraaglomerare. S-ar repeta ceea ce s-a întâmplat cu clasa pregatitoare", spune ministrul Pricopie.

        Prin mai multe amendamente aduse la Ordonanta emisa de Guvern în luna decembrie, Ministerul Educatiei a adus, marti, mai multe modificari ale cadrului legal, printre care figureaza eliminarea evaluarii transdisciplinare la clasa a VIII-a si a termenului pentru studii superioare impus învatatorilor si educatorilor. De asemenea, educatorii nu vor mai fi obligati sa aiba studii superioare.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame