Noutati T I T U L A R I Z A R E 2013


TITULARIZARE 2013. Toti candidatii care au participat la concursul de titularizare in ultimii 3 ani si au obtinut cel putin nota 7 pot incheia contracte pe perioada nedeterminata cu unitatea de invatamant in care sunt repartizati la acest moment, se arata intr-un act normativ adoptat recent de Camera Deputatilor, in calitate de prima camera sesizata, scrie avocatnet.ro.

Toti candidatii care au obtinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din invatamantul preuniversitar si care au ocupat, in baza acestor note, un post pe perioada determinata, se vor putea titulariza, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN) inca de la inceputul lunii februarie.

In consecinta, un proiect de act normativ care prevede acest lucru a fost recent adoptat de Camera Deputatilor, prima camera sesizata, cu 223 votruri "pentru", 90 "impotriva" si 5 abtineri. Concret, propunerea stabileste, printre altele, urmatoarele:

"Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul de titularizare national in ultimii 3 ani, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedra, devin titulare in sistemul de invatamant preuniversitar, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: se certifica viabilitatea postului/catedrei; consiliul de administratie al scolii respective este de acord". 

Cu alte cuvinte, acestia pot incheia un contract pe perioada nedeterminata cu unitatea de invatamant in care sunt repartizati la acest moment, daca postul e viabil si candidatii obtin avizul Consiliului de Administratie.

"Ministerul Educatiei Nationale asigura, astfel, crearea de conditii egale in ceea ce priveste ocuparea de posturi pentru candidatii titularizabili din 2012 si cei din anii precedenti (2009-2011)", mai preciza Ministerul in luna februarie, referitor la motivele adoptarii unei astfel de masuri.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame