Evaluarea periodica - Schimbari in invatamant 2013-2014


SCHIMBARI ÎN ÎNVATAMÂNT - Pricopie: Din anul scolar 2013/2014 vor fi evaluari nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

"Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate în stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, în sistemul nostru de educatie, pâna la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem.

Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala. Sa nu ne miram când constatam ca 25 la suta din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene. Ma rog, nu sunt usoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare nationala, matematica si româna, de la sfârsitul clasei a VIII-a", a declarat ministrul Educatiei.

El a spus ca în absenta unor verificari si evaluari de sistem este imposibil sa fie facute "calibrari de sistem", iar prin introducerea evaluarilor nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se poate urmari mai bine cum evolueaza fiecare elev, dar si daca si unde sunt probleme la nivel de scoala, de clasa sau de elev.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame