Profesorii cu vechime si grade coboara iar la 16 ore pe saptamâna


Începând cu noul an scolar, Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime în munca de peste 25 de ani, de fapt o revenire la prevederile legislative de acum câtiva ani. Guvernul intentioneaza sa reduca si vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I.

Masurile au fost discutate deja in Executiv si exista un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora.Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic si vechime in munca de peste 25 de ani va fi redusa prin ordonanta de urgenta, deja agreata la nivelul Guvernului. Cadrele didactice care se încadreaza în aceasta categorie urmeaza sa aiba 16 ore pe saptamâna în loc de 18 ca în prezent.

Electoral sau nu, în Guvern se pare ca a existat  o prima  discutie pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I. Ramâne ca Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei sa ajunga la un acord privind procedurile legale de aplicare, propunerea discutata în prezent fiind anticiparea cu pâna la 5 ani fara diminuarea pensiei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame