Subiecte si barem MATEMATICA BAC 2014.


Examenul de bacalaureat a început marti cu proba orala la limba româna, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afisate în 11 iulie. Candidatii au sustinut luni, 30 iunie, prima proba scrisa din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an, la limba româna, marti, 1 iulie proba la Limba Materna iar miercuri, 2 iunie, este programata proba la Matematica.

Absolventii vor avea, în functie de profilul si filiera pe care le-au urmat în învatamântul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice – profilul umanist si cei ai filierei vocationale – profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale – toate profilurile cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc în perioada 18-29 august, în 4 septembrie fiind programata afisarea rezultatelor finale.

Examenul de bacalaureat poate fi sustinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învatamânt. Candidatii pot fi atât din seria curenta, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât si din seriile anterioare.

Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul în sesiunile de bacalaureat organizate începând din 2003, pot solicita recunoasterea probelor promovate anterior.

Examenul de bacalaureat poate fi sustinut fara taxa de cel mult doua ori. Candidatii din promotiile anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori bacalaureatul si care se prezinta la toate probele examenului au platit 230 de lei. În celelalte cazuri, suma platita a fost stabilita diferentiat, în functie de numarul probelor pe care le va sustine candidatul.

Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

- au sustinut probele de evaluare a competentelor;

- au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Candidatilor le este interzis sa intre în salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmând sa fie lasate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte în sala stabilita de comisia de bacalaureat nu vor fi primiti în examen.

De asemenea, candidatii nu pot intra în sala de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, însemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Descarca subiectele si baremul la MATEMATICA: AICI

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame