Liceenii vor primi în toamna viitoare stick-uri de 4 GB


Fiecare elev de liceu va primi, începând cu anul scolar 2009-2010, o data cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv USB de minimum 4 GB, a decis marti Senatul, Camera decizionala în cazul propunerii legislative a 43 de senatori si deputati din tot spectrul politic.

Fiecare elev de liceu va primi, începând cu anul scolar 2009-2010, o data cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv USB de minimum 4 GB

Initiativa depusa de 43 de senatori si deputati din tot spectrul politic prevede acordarea unui stick de memorie de minimum 4 GB fiecarui elev de liceu, o data cu repartizarea calculatorului. Ministerul Educatiei are termen de 3 luni de la adoptarea acestei propuneri sa supuna spre adoptare Executivului masurile pentru achizitia si distribuirea USB-urilor pentru a fi acordate începând cu anul scolar 2009-2010.

Proiectul de lege a fost initiat de 43 de senatori si deputati PSD, PNL, PRM, PD-L, PC, UDMR si minoritati si a fost votat cu majoritatea necesara unei legi organice, Senatul fiind Camera decizionala în acest caz. Proiectul trecuse anterior de votul Camerei Deputatilor, chiar daca nu a fost sustinut de Executiv. Guvernul a invocat în punctul de vedere înaintat Parlamentului ca initiativa presupune costuri bugetare suplimentare si nu mentioneaza o sursa de finantare pentru cresterea lor. De asemenea, Executivul argumenteaza ca propunerea nu face distinctie între liceenii din învatamântul de stat si cel particular, "ceea ce înseamna mai multi beneficiari si deci costuri mai ridicate pentru aplicarea masurii".

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame