Dragi colegi, ni se pregateste ceva!...


Veste proasta pentru cadrele didactice

Potrivit Ordonantei de Urgenta privind instituirea unor masuri în domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative din 26 iulie a.c., activitatile de dirigentie intra în norma de baza a cadrelor didactice. Potrivit unor cadre didactice din Educatie, aceasta modificare ar putea presupune pierderea indemnizatiei de dirigentie de 10 % pentru cadrele didactice.

Controversata Ordonanta de Urgenta din aceasta vara care reglementeaza anumite lucruri din învatamânt este pe cale sa stârneasca un scandal în lumea scolii. Chiar daca nu exista înca o pozitie oficiala, reproducem continutul articolului 262, indice 1, din Legea Educatiei Nationale modificat în aceasta vara:
“ART. 262
(1) Activitatea personalului didactic de predare se realizeaza într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe saptamâna, si cuprinde:
a) activitati didactice de predare-învatare-evaluare si de instruire practica si examene de final de ciclu de studii, conform planurilor-cadru de învatamânt;
b) activitati de pregatire metodico-stiintifica;
c) activitati de educatie, complementare procesului de învatamânt: mentorat, scoala dupa scoala, învatare pe tot parcursul vietii.

d) activitati de dirigentie”.
Potrivit unor interpretari, modificarea continutului articolului 262 ar presupune reducerea indemnizatiei de dirigentie în cuantum de 10% pentru fiecare cadru didactic. Profesorul Vasile Mija, prim-vicepresedinte al USLI Gorj, ne-a declarat ca sindicatele din Educatie au în studiu aceasta problema dar prevederea respectiva se refera doar la norma de predare, lucru ce nu presupune modificari financiare pentru salariile cadrelor didactice ce presteaza aceasta activitate.Urmeaza ca în urmatoarele zile Ministerul Educatiei Nationale sa aduca precizari în aceasta directie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame