Au aparut manualele digitale pe platforma Ministerului Educatiei


 

 

 

        Ministerul Educatiei a publicat pe platforma manuale.edu.ro toate cele 28 de manuale digitale aprobate luni de ministrul Remus Pricopie, pe care profesorii pot sa le utilizeze deja la clasa, pâna vor primi cartile tiparite.

 

 
        De miercuri, cadrele didactice, elevii, parintii si publicul larg pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I si a II-a, în format digital, intrând pe site-ul manuale.edu.ro. Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasa manualele digitale disponibile pâna la achizitionarea pachetului manual-print, a anuntat ministerul Educatiei într-un comunicat de presa.  În perioada 16 - 22 octombrie, cadrele didactice din învatamântul primar vor alege din oferta existenta, manualele adecvate nivelului de pregatire a clasei. Comenzile pentru manualele în format print si digital vor fi facute de catre scoli si transmise inspectoratelor scolare i Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE).  La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va încheia contracte cu ofertantii care au câstigat licitatia, în vederea achizitionarii manualelor solicitate de catre unitatile de învatamânt. Editurile vor tipari si distribui manualele catre inspectoratele scolare. Viabilitatea manualelor este de patru ani scolari, cu posibilitatea de extindere pentru înca doi ani scolari, cu conditia reevaluarii lor. Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii acestora.
 
        Abecedarul lipseste

        În ceea ce priveste lotul de manuale pentru disciplina „Comunicare în limba româna”, clasa I, contestat de catre unii ofertanti participanti la licitatie, ministerul înca asteapta decizia Consiliului de Solutionare a Contestatiilor. Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat luni, 13 octombrie, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I si a II-a, câstigatoare ale licitatiei. Este vorba despre manualele la disciplinele „Matematica si exploarea mediului” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare în limba româna”, clasa a II-a, „Comunicare în limba moderna - Limba engleza” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare în limba materna maghiara”, clasa I si „Comunicare în limba româna pentru minoritati”, clasa I.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame