Centre de Excelenta Judetene


Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat înfiintarea a trei Centre Judetene de Excelenta, în judetele Prahova, Timis si Vâlcea, pentru pregatirea copiilor si tinerilor capabili de performante, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), remis joi, informeaza Agerpres.

"Centrele de Excelenta au ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a copiilor si tinerilor capabili de performante înalte. Centrele vor selecta copii si tineri în vederea constituirii grupelor de performanta pe discipline, arii curriculare sau domenii stiintifice, artistice si tehnice", precizeaza comunicatul.

Conform sursei citate, în ordinul de ministru privind înfiintarea acestor centre se precizeaza ca pregatirea copiilor si tinerilor se va desfasura în timpul anului scolar, în zilele de sâmbata, si în perioada vacantelor scolare, iar taberele scolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacantelor scolare.

Ministerul Educatiei Nationale mai arata ca Centrul de Excelenta din judetul Timis va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic 'Grigore Moisil' din municipiul Timisoara, în judetul Prahova, sediul Centrului de Excelenta va functiona în cadrul Colegiului National 'I.L. Caragiale' din municipiul Ploiesti, iar în judetul Vâlcea, în cadrul Colegiului Energetic din municipiul Râmnicu Vâlcea.

"Organigramele centrelor urmeaza a fi aprobate de catre inspectoratele scolare judetene, iar posturile aferente centrelor vor fi finantate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanta si din venituri proprii ale consiliilor locale, dar si din sponsorizari si donatii", adauga comunicatul de joi al Ministerului Educatiei Nationale.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame