Concursuri care înlocuiesc examenul de admitere la UBB, destinate elevilor de liceu


Universitatea Babes-Bolyai organizeaza si în acest an concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2015-2016. Acestea se adreseaza în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a si a XII-a care doresc sa-si testeze capacitatile, în vederea admiterii la una dintre cele 21 de facultati din cadrul UBB.

Concursurile de acest tip tind sa devina deja o traditie în cadrul UBB, Facultatea de Matematica si Informatica aflându-se în al treilea an în care organizeaza acest tip de competitie.  În masura în care elevii care participa la testari obtin punctajul impus de facultati, pot fi intra la facultatea respectiva fara a mai avea nevoie sa dea examenul de admitere, a precizat Paul Farcas, purtatorul de cuvânt al UBB. Acesa a adaugat ca unele dintre facultatile organizatoare ale concursului ofera si cursuri pregatitoare prealabile  admiterii, iar concusurile destinate elevilor pot fi utile pentru acestia si din perspectiva verificarii cunostintelor actuale.

Atentie! Indiferent de rezultatele obtinute la concurs, examenul de Bacalaureat ramâne obligatoriu pentru elevii de clasa a XII-a care se înscriu la facultatile UBB.

Printre facultatile care organizeaza acest concurs în anul 2015, se afla:

Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Fizica, Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Facultatea de Biologie si Geologie, Facultatea de stiinta si Ingineria Mediului, Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Business , Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Facultatea de Istorie si Filosofie.

Pentru mai multe detalii, cei interesati sunt invitati sa contacteze facultatile implicate. 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame