Directori scolari alesi de Consiliul profesoral


        O initiativa legislativa de modificare a Legii educatiei depusa de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Dontu, prevede ca directorii si directorii adjuncti ai scolilor sa fie numiti în functie în urma alegerii acestora de catre Corpul profesoral al unitatii de învatamânt, cu un mandat de patru ani. 

        Initiativa legislativa, care a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca prima camera sesizata, prevede modificarea articolului 257 al Legii educatiei nationale 1/2011 si stabileste ca functia de director si director adjunct al unitatilor scolare poate fi ocupata de cadre didactice titulare membre ale Corpului national de experti în managementul educational. În aceasta initiativa legislativa se mentioneaza ca alegerile pentru ocuparea functiei de director sau director adjunct se organizeaza de catre unitatea de învatamânt prin consiliul de administratie, iar directorul ales încheie contract de management cu primarul unitatii administrativ teritoriale sau cu presedintele consiliului judetean pe raza careia se afla scoala. 

        Totodata, directorul si directorul adjunct din unitatile de învatamânt preuniversitar nu pot avea functii de conducere în partide politice. 

        În initiativa legislativa este stabilit si modul în care se organizeaza aceste alegeri, dar si ca directorul unitatii de învatamânt poate fi eliberat din functie cu votul a doua treimi din membrii consiliului de administratie, dar dupa realizarea unui audit de catre inspectoratul scolar care sa confirme veridicitatea motivelor invocate pentru eliberarea din functie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame