CONCURSUL DE MATEMATICA „GRIGORE MOISIL” PLOIESTI - 2015


Motto:" Adevarat ca mai cinstit lucru nu este în lume, si mai scump, si mai curat, decât omul procopsit la învatatura."
(Mihail Sadoveanu)

Stimati colegi, stimati parinti, dragi elevi,

Anul 2015 este pentru scoala noastra un an aniversar, de mare impact emotional. Este vorba despre împlinirea a 50 de ani de la înfiintarea acestei institutii pe care noi toti o numim casa noastra. 50 de încercari, de împliniri, de succese si de dezamagiri, inerente pe drumul anevoios al modelarii sufletului uman, asa cum o spune cu atâta sinceritate Mihail Sadoveanu. 50 de ani de daruire, de sacrificiu de sine, de sperante confirmate si de regasiri de sine. De aceea, consideram ca sarbatoarea scolii nostre este, de fapt, sarbatoarea profesorilor, a elevilor si a întregii comunitati, pentru ca noi toti suntem sufletul acesteia. Sarbatorind Scoala Gimnaziala Grigore Moisil ne celebram pe noi însine.


În acest spirit festiv, va invitam sa ne bucuram împreuna la Zilele scolii, eveniment ce se va desfasura între 04. - 09.04.2015. Va propunem un periplu matematic, artistic si sportiv, în care sa regasim câte ceva din personalitatea marelui matematician.


Vom debuta în forta cu concursul de matematica Grigore Moisil, închinat memoriei remarcabilului om de stiinta, concurs menit sa legitimeze reusitele elevilor nostri pe calea dificila a cunoasterii.


Vom continua, luni, 06.04.2015, cu Atelierele stiintei pentru urmasii lui Moisil, zi în care elevii scolii si nu numai, vor demonstra ca matematica si stiinta, în general, au numeroase puncte comune cu arta, cu literatura, cu toate acele aspecte ale realitatii care se constituie sub semnul culturii generale.


Marti, 07.04.2015, ne vom întâlni, în cadrul Zilei carierei, cu fosti elevi si cu diferite personalitati care, prin reusita lor, pot motiva generatiile viitoare si le pot dovedi ca munca înseamna succes. Demersul este unul cu atât mai oportun, cu cât elevii nostri sunt privati adesea de exemple viabile, de la care pot învata cu adevarat ceva.


Miercuri, 08.04.2015, este ziua relaxarii prin miscare. Credinciosi dictonului latin Mens sana in corpore sano, vom încreca sa punem în practica, într-un mod cât mai placut, ideea ca, fara sanatate fizica nu exista sanatate spirituala. Sportul, jocul, miscarea sunt ingredientele unei vieti pline de reusite, ceea ce este, în ultima instanta, scopul oricarui om.


Nu în ultimul rând, joi, 08.04.2015, vom omagia împreuna personalitatea mentorului scolii noastre, în spectacolul artistic Urmasii lui Moisil. Vom proba astfel inventivitatea, creativitatea si talentul elevilor scolii noastre, demni urmasi ai lui Moisil, care, prin daruirea lor, sper ca va vor convinge ca matematica nu exclude spectacolul.


În final, lansam înca o data invitatia de a participa la acest eveniment festiv, care ne defineste, si ne exprimam speranta de a ne bucura împreuna de zilele scolii noastre, vegheati din eter de figura binevoitoare si surâsul usor ironic al lui Grigore Moisil.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame