O noua lege a educatie pâna la sfârsitul anului


Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat joi, într-o conferinta de presa, ca în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentantii sindicatelor din învatamânt s-a stabilit necesitatea realizarii unei noi legi a educatiei pâna la sfârsitul anului.

"Am vazut cu totii ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai întâmple. S-a stabilit, în urma cu câteva zile, la o întâlnire comuna cu reprezentantii sindicatelor din învatamântul superior si din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educatiei. (...) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultari, necesitatea unei noi legi a educatiei. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educatiei este finalul anului acesta", a precizat ministrul, adaugând ca nu crede ca "mai are sens" sa mai fie aduse modificari la actuala lege, relateaza Agerpres.

Ministrul Cîmpeanu a sustinut ca este nevoie de o noua lege a educatiei mai ales pentru a asigura "o coerenta" cu alte reglementari legale în vigoare, dar si cu cerintele sistemului, care trebuie sa fie legate "strâns" de cerintele mediului socio-economic.

"Noua lege va fi rezultatul unei consultari largi, în cadrul careia va trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si angajatorii, si sindicatele din învatamânt, toti acesti actori", a subliniat demnitarul.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame