Ministrul Educatiei are informatii ca s-ar fi divulgat subiectele la bacalaureat.


"De câteva zeci de minute a aparut o problema: subiecte cunoscute de catre persoane care nu aveau cum sa ajunga la aceste subiecte", a declarat, astazi, la Timisoara, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.

Ministrul a spus ca a sesizat organele de ancheta si le-a cerut sa faca cercetari în legatura cu aceste scurgeri de informatii. "Aceste încercari mi se par absolut nenorocite si toti cei gasiti vinovati vor plati cu vârf si îndesat. Iar daca vor fi si angajati ai MEC va si garantez acest lucru, care nu sunt, ramân pe seama autoritatilor competente", a spus ministrul.

El a adaugat ca, în cursul zilei de astazi, MEC a contactat divizia de criminalitate informatica din MIRA si Parchetul General si ca intentioneaza sa contacteze si DIICOT în legatura cu aceasta problema. "Îmi doresc foarte mult ca eforturile acestor institutii abilitate sa aiba si rezultat, sa descoperim cine este sursa scurgerilor acestor subiecte", a precizat Adomnitei, în cadrul conferintei de presa sustinute la Timisoara.

Ministrul a mai spus ca, din punctul sau de vedere vinovate sunt centrele de examinare din tara si argumenteaza motivele pentru care spune acest lucru. "Subiectele de la proba de oral la limba româna au fost în competenta MEC pâna ieri (duminica, n.r) la ora 13:00, care a dorit sa asigure securitatea lor. Pâna atunci lucrurile nu au fost devoalate în vreun fel. De ieri la ora 13:00, MEC a trimis la cele 643 de centre de examinare prin cele 42 de inspectorate scolare parole de acces la aceste subiecte, astazi (luni, n.r) descoperim ca au avut loc scurgeri de la unul sau mai multe centre de examinare", a spus ministrul. "E evident ca a avut loc o scurgere de informatii, luându-ne dupa momentul în care ea a aparut, la ore bune dupa ce subiectele au intrat în cunostinta celor 643 de centre de examinare. Cât timp au fost la MEC nu a fost nicio problema", a adaugat el.

Ministrul a solicitat organelor abilitate în mod deosebit sa verifice fiecare din cele 643 de centre de examinare.

Adomnitei a participat la Timisoara, la inaugurarea Salii Senatului din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara.

El a vizitat Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica si a stat de vorba cu directorul Casei de Cultura a Studentilor din oras.

 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame