Monica Anisie a fost numită secretar de stat pe preuniversitar


        Noi secretari de stat în educatie. Monica Anisie este secretar de stat pe preuniversitar, iar Mihai Dima este noul sef al Cercetarii.

        Premierul Dacian Ciolos a numit-o joi pe Monica Cristina Anisie în functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei. Atributiile sale vor fi stabilite ulterior de ministrul Adrian Curaj, dar potrivit surselor HotNews.ro Anisie se va ocupa de preuniversitar. Tot joi, premierul a numit si noul sef al Cercetarii. Mihai Dima este noul presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Anterior, aceasta functie a fost ocupata de Teodor Prisecaru.

        Monica Anisie este profesor de Limba si literatura româna si a ocupat pâna acum functia de director al Directiei generale învatamânt preuniversitar din Ministerul Educatiei. A fost consilier în cadrul Administratiei Prezidentiale, în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educatie al fostului presedinte Traian Basescu.

        Anterior, Monica Anisie a fost director al Directiei Generale Educatie si Învatare pe tot Parcursul Vietii (DGEITPV) în Ministerul Educatiei, secretar general adjunct în Minister si inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

        În octombrie 2015, fostul ministru Sorin Cîmpeanu a numit-o pe Monica Anisie în comisia de validare a proiectelor de planuri-cadru pentru învatamântul gimnazial.

        Tot joi, 25 februarie, premierul a numit si noul sef al Cercetarii. Mihai Dima este noul presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Mihai Dima este profesor în departamentul de Structura Materiei la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, pe care a absolvit-o în 1992. În 1997 a absolvit Cibernetica la ASE, iar în 2000 si-a finalizat doctoratul la Facultatea de Fizica, potrivit CV-ului publicat pe site-ul sau.

        A avut mai multe stagii de cercetare la Institutul Max-Plank pentru Meteorologie în Hamburg, Germania (1997-2001 ), la Universitatea din Bremen în Departamentul Modelarea Geosistemului, Germania (2002-2004) si la Institutul Alfred Wegener pentru Cercetari Polare si Marine, în Bremerhaven, Germania (2006-2010).

HotNews

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame