Cadrele didactice vor primi esalonat diferentele salariale cuvenite pentru perioada octombrie 2008 – mai 2011


Proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011, a fost adoptat miercuri, 6 aprilie, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Potrivit senatorului PSD, Liviu Pop, unul dintre iniţiatorii proiectului, drepturile vor fi achitate eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la intrarea în vigoare a prezentei legi după cum urmează: în primul an 5% din valoarea diferenţelor salariale; în al doilea an – 10%; în al treilea an – 25%; în al patrulea an – 25%, iar în al cincilea an – 35% .

Pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptăţit să primească diferenţe salariale pentru perioada menţionată, plata acestora se va face într-o singură tranşă, iar pentru personalul didactic care se pensionează după intrarea în vigoare a prezentei legi, plata diferenţelor salariale se face eşalonat, astfel încât să fie încheiată cel mai târziu la data pensionării.

Proiectul a fost adoptat de Senat la 24 martie 2015. Acesta urmează să fie trimis spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14839
http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2016/ri320_15.pdf

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame