Președintele Klaus Iohannis susține concursurile pentru directorii de școli


Preşedintele Klaus Iohannis susţine iniţiativa ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, de a organiza concursurile pentru directorii de şcoli, afirmă la Interviurile Europa FM consilierul de stat pentru educaţie, Ligia Deca.

Concursul ar urma să înceapă pe 12 octombrie şi va avea loc la nivel naţional. PSD nu este însă de acord cu această măsură şi a încercat să modifice pe ascuns legea educaţiei, astfel încât concursul să fie organizat vara viitoare, când la putere va fi un Guvern cu oameni politici. Amendamentul propus de Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, a fost însă retrimis la comisie.

Ministrul Mircea Dumitru nu a renunţat însă la iniţiativă şi anunţă că va merge mai departe cu acest concurs. Oficialul a declarat că în acest fel va încerca să depolitizeze sistemul.

La Interviurile Europa FM, consilierul de stat Ligia Deca a declarat că preşedintele susţine organizarea concursurilor pentru directorii de şcoli.

”De opt ani, nu a mai existat un concurs pentru directori. Este clar că avem nevoie de unul. Cred că un concurs este preferabil situaţiei de delegare care se întâmplă acum. Ştiu că există îngrijorări vizavi de perioadă şi de timpul scurt. Cred că hotărârea ministrului este clară în a le organiza. Mai cred că varianta cu organizarea lor în vacanţa de vară nu este neaparat realistă, pentru că în vacanţa de vară organizăm două sesiuni de bacalaureat, pregătirea anului şcolar, deci, nu ştiu în ce măsură este mai liber decât în timpul anului şcolar. S-a anunţat un calendar, cred că este bine să ne ţinem de el”, a declarat Ligia Deca.

Citeşte tot...

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame