Se cuantifică în învățământ: REȚEAUA CELOR CARE RESPECTĂ LEGEA


Un excelent articol apărut pe site-ul mesagerulneamt.ro intitulat „Bătaia de joc a Matusalem-ilor din învăţământ” a trezit spiritul dreptăţii în mulţi colegi din învăţământul preuniversitar, sătui de nedreptăţile la care au asistat în ultimii ani.
Aproape în fiecare şcoală unde trebuia să se propună directori cu delegaţie se încearcă „ocolirea” legii (ordinul ministrului educaţiei are caracter de lege).
 
Art. 24. — (1) În funcţiile de director sau de director adjunct rămase vacante sau în cazul vacantării unor funcţii de director sau de director adjunct din unităţi de învăţământ de stat, conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, de un cadru didactic titular, membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, numit prin detaşare în interesul învăţământului sau prin delegarea atribuţiilor specifice funcţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin decizia inspectorului şcolar general, la propunerea consiliului profesoral din unităţile de învăţământ respective, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanei solicitate. Nu pot fi numite în funcţiile rămase vacante sau în cele care se vacantează între perioadele de concurs:
a) persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs;
b) persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
 
Mă aştept ca acest nucleu să-şi păstreze atitudinea, să-şi învingă frica şi fiecare să încerce să-şi facă „curăţenie” la locul de muncă.
Vă redau câteva luări de poziţie, comentarii la materialul amintit. Pe unele le-am primit în privat.
 
Bună ziua!
Din păcate, situaţia de la Neamţ se regăseşte şi la Bucureşti, la licee/ colegii de renume!!!
*
 
Si in mai multe scoli din Buc s-a intamplat asta....
*
Buna ziua.Ce se poate face acolo unde s-a impus cine trebuie votat ??
*
 
O lege nu se încalcă pentru că... nu suntem de acord cu ea...
*
 
Trimiteţi liderii de sindicat-cei în drept- în comisiile paritare de pe lângă ISJ-uri (care cică nu sunt politice :P) să reprezinte interesul cadrelor didactice şi SĂ SE RESPECTE LEGISLAŢIA (metodologia). Liderii de sindicat au posibilitatea să atace hotărârile în contencios! NU TREBUIE ,,ÎNGHIŢIT” nicăieri şi nimic ce-i în afara legii!
*
Buna ziua!Daca in scoala noastra au fost votati tot vechii directori adjuncti care nu sunt membrii CNEME.....la recomandarea sindicatului si a juristului ISMB......cum se respecta legea?
*
Actualii directori nu se pot dezlipi de functie ,cu toate ca nu au fost capabili sa promoveze examenul !Sunt in stare sa "dea in cap " pentru a ramane pe pozitii !Rusine sa le fie !Cum pot evalua cadrele didactice daca ei nu au trecut un examen ???Ce stiu aceste persoane despre management ,daca nu au promovat acel test in care aveau intrebari si din acest domeniu???Afara cu ei ,poate asa au mai mult timp sa invete !!!
*
Nu doar la Neamt se intampla asa ceva! Justificarea cu ,,au sustinere de la partid" nu tine! As zice ca au obisnuinta sa se faca intotdeauna cum vor ei si incearca sa-i manipuleze pe cei care, ca de obicei, fac ce li se spune.
*
Din pacate, reflexe ale unor gesturi disperate pot fi văzute si aici in Bucuresti. Balenele esuate ale sistemului de învăţământ romanesc ( sau sa le zicem mai bine rechini?), se agaţă cu dinţii de niste scaune care, în virtutea nu stiu cărui drept, consideră ca le aparţin pentru totdeauna. 
In dispreţul legii ( a se citi Metodologiei ), al bunului simţ si al oricăror norme deontologice, acesti NESATUI continua sa minta, sa manipuleze sub sloganul"fara noi nu se poate" ! Hai zău ! Asa sa fie? Dimpotrivă. Eu cred ca rejectarea voastră e calea spre însănătoşire.
*
Cunoastem genul de "director" evocat aici. Ei vor functia pana la pensionare, cu orice pret. In momentul in care nu o mai detin, se agata de alte "functii". Cand le pierd si pe acestea, de obicei mor in 3-4-5 luni, infarct cel mai adesea. Si sunt uitati cam intr-o saptamana...
*
Acestei reţele îi adresez zicala românească : „La mai mare!”
 
prof. Cătălin Osiceanu

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame